Uitlijnen - Tyre Plus

Uitlijnen

Uitlijnen

Uitlijnen is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar. En goed uitgelijnd betekent dat alle vier de wielen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden. Om uw wielen uit te lijnen, heeft Tyre Plus de meest moderne elektronische uitlijnapparatuur en kennis in huis. De vakmensen van Tyre Plus zijn speciaal opgeleid om met behulp van hoogwaardige technologie banden perfect uit te lijnen.
Een auto optimaal afstellen blijft dus gewoon mensenwerk. En onze vakmensen verstaan de kunst om de meetgegevens te vertalen in een comfortabel rijdende auto.

Het onderstel van de auto heeft de volgende afstellingen:

 • De wielvlucht
 • De askanteling
 • De sporing

Wielvlucht

De binnen- of buitenwaartse hellingshoek aan de bovenzijde van het wiel ten opzichte van een verticale lijn die loodrecht door het wiel loopt heet de wielvlucht. Als de onderzijde van het wiel naar buiten wijst, is de wielvlucht negatief. Wanneer de bovenzijde van het wiel echter naar buiten wijst, is de wielvlucht positief.

Tegenwoordig hebben auto’s een negatieve wielvlucht, omdat het niet alleen voor een betere wegligging zorgt maar ook voor een verbetering van de stabiliteit. Aangezien een negatieve wielvlucht het wiel altijd naar binnen toe duwt, moet er wel gezorgd worden dat beide wielen even schuin staan zodat de auto niet naar één kant trekt. Hoe schuiner het wiel hoe beter de wegligging zal zijn, alleen gaat dit ten koste van het slijtageniveau van de band. Fabrikanten hebben voor elk type auto afzonderlijk een marge bepaald, zodat een overmatige bandenslijtage wordt tegengegaan

Wij leveren de volgende diensten:

Wij zijn beschikbaar rondom de volgende plaatsen:

  Direct Contact!

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw bericht

  Waarom Tyre Plus?

  • Gecertificeerd en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur geholpen
  • Flexibel en laagdrempelig
  • Jarenlange ervaring
  • Altijd een scherpe prijs
  BEL GRATIS