Balanceren - Tyre Plus

Balanceren

Balanceren

Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen, moeten uw wielen waarschijnlijk gebalanceerd worden. Goed gebalanceerde wielen bevorderen het rijcomfort. De vakmensen van Tyre Plus bschikken over de kennis en het gereedschap om uw wielen een feilloos wegcontact te garanderen.

Het ongemak van wielen die niet gebalanceerd zijn, hangt sterk samen met de mate van onbalans en de snelheid van de auto. Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat ‘bonken’ wat de ophanging onnodig belast. Om de wielen te balanceren, heeft Tyre Plus de meest moderne elektronische apparatuur en kennis in huis. De monteur kan aan de hand van zijn display zien hoeveel en waar hij gewichten zal moeten plaatsen om de wielen in harmonieus evenwicht terug te krijgen.

Bij een goed gebalanceerd wiel is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Goed gebalanceerd betekent ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen.
Banden worden altijd gebalanceerd wanneer ze voor de eerste keer op het wiel worden gemonteerd of wanneer ze na reparatie opnieuw worden aangebracht. De balans van de banden moet worden gecontroleerd wanneer zich de eerste tekenen van trillingen voordoen.

Soorten trillingen

Langzaam heen en weer bewegend stuur bij lage snelheden (40 tot 70 km/uur)
De band kan hierbij onrond zijn. Dit is meestal niet meer te corrigeren met een balanceerapparaat. Aangeraden wordt om de band te behandelen met een tire trimmer (egaliseerapparaat) of te vervangen door een nieuwe band.

Trillend stuur of andere delen in het interieur bij hogere snelheden (100 tot 140 km/uur)
Dit duidt op een onbalans en kan meestal worden opgelost met balanceren. Afhankelijk van de grootte van de onbalans kunnen er klachten optreden van licht trillen tot hard schudden.

Wij leveren de volgende diensten:

Wij zijn beschikbaar rondom de volgende plaatsen:

  Direct Contact!

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw bericht

  Waarom Tyre Plus?

  • Gecertificeerd en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur geholpen
  • Flexibel en laagdrempelig
  • Jarenlange ervaring
  • Altijd een scherpe prijs
  BEL GRATIS