Auto uitlijnen - Tyre Plus

Auto uitlijnen

Uw auto uitlijnen laat u doen door Tyre Plus

Auto uitlijnen? Hiervoor brengt u uw auto naar Tyre Plus in Arnhem. Wij zijn inmiddels sinds onze start in november 2005, uitgegroeid tot hét adres in de regio voor het uitlijnen van uw auto. Breng daarom voor het uitlijnen uw voertuig naar ons. Wij leveren kwaliteit, een snelle service en vakmanschap. Daarnaast beschikken wij over de modernste apparatuur om de werkzaamheden mee uit te voeren. Wij werken met een klein team van gespecialiseerde monteurs en bieden u hiermee een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Wanneer mogen wij uw auto uitlijnen?

Bandenspecialist Huissen

Uitlijnen is een vak apart

Het verkeerd uitlijnen van een voertuig rijdt niet erg prettig, het trekt scheef en leidt tot een hoger brandstofverbruik. Ook zullen uw banden hierdoor eerder slijten. Alleen een goed uitgelijnd voertuig rijdt comfortabel. Hierdoor bent u ook gelijk minder brandstofkosten kwijt en is het voertuig beter bestuurbaar. En goed uitgelijnd betekent bij ons dat alle vier de wielen perfect recht op het asfalt staan. Het zorgen voor een uitgelijnde auto is dan ook een specialisme waarbij de wielen zo afgesteld worden, dat ze in recht spoor lopen. Dit is noodzakelijk voor uw verkeersveiligheid, want met slechts een paar millimeter afwijking krijgt u al problemen. Slecht uitgelijnd rijden zorgt voor hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang over het wegdek gesleept worden. Een voertuig afstellen blijft mensenwerk en onze vakmensen verstaan de kunst om de meetgegevens te vertalen in een comfortabel rijdend voertuig. Het onderstel van uw voertuig heeft de volgende afstellingen:

 • De wielvlucht
 • De askanteling
 • De sporing

Wielvlucht

De binnen- of buitenwaartse hellingshoek die te vinden is aan de bovenzijde van het wiel en in een verticale lijn loodrecht door het wiel loopt, heet de wielvlucht. Een wielvlucht is negatief als de onderzijde van het wiel naar buiten wijst. Wanneer de bovenzijde naar buiten wijst, is de wielvlucht positief. Tegenwoordig hebben vele voertuigen een negatieve wielvlucht. Dit zorgt niet alleen voor een betere wegligging maar ook voor een verbeterde stabiliteit. Door een negatieve wielvlucht wordt het wiel naar binnen geduwt. Hierdoor moet er altijd voor gezorgd worden dat beide wielen even schuin staan, om te voorkomen dat de auto niet naar één kant trekt. Hoe schuiner het wiel, des te beter de wegligging. Dit zorgt echter wel voor meer slijtage van de band. Fabrikanten hebben voor elk type voertuig een afzonderlijke marge bepaald. Hierdoor wordt slijtage tegengegaan.

Contact over het uitlijnen van uw auto

Wilt u meer weten over een goed uitgelijnd voertuig? Bel dan 026-3614111. Of stuur een mail naar info@tyreplus.nl. Een auto uitlijnen laat u doen door Tyre Plus.

Wij leveren de volgende diensten:

Wij zijn beschikbaar rondom de volgende plaatsen:

  Direct Contact!

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw bericht

  Waarom Tyre Plus?

  • Gecertificeerd en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur geholpen
  • Flexibel en laagdrempelig
  • Jarenlange ervaring
  • Altijd een scherpe prijs
  BEL GRATIS