Dieseltuning

Dieseltuning

Dieseltuning = Het vrijgeven van motorvermogen op een electronische manier. Dit vermogen is mechanisch reeds aanwezig in de motor, maar gelimiteerd door de fabrikant in de ECU. Men kan dit realiseren door Powerpack tuning, EOBD tuning of Chiptuning.

Dieseltuning: de 3 manieren…..
WAT is Dieseltuning? Voor velen geldt dat Dieseltuning een concept is waar extra motor vermogen, felle acceleratie and het terugbrengen van dieselverbruik, samenkomen. Sinds de introductie van de elektronisch geregelde (turbo) diesel motoren in de jaren negentig werden er vele innovaties en productontwikkelingen gerealiseerd. Hieronder volgt onze uitleg:

Het huidige PLUGG-IT, DRIVE-IT concept bevat een korte inbouw tijd, en kan terug worden gebracht in de originele staat , en dit zonder verlies van betrouwbaarheid, kwaliteit er prestatie. Volledig digital en programmeerbaar naar de wens van de klant.

Powerpack

Tuning waarbij een voorgeprogrammeerde chip als een “bypass” tussen de bestaande pluggen word aangesloten om de extra power vrij te geven .

Plus: Niet zichtbaar in de Diagnostic. Kan in uw volgende auto geplaatst worden tegen kleine kosten. Beschikbaar voor alle merken en typen ECU’s (Denso, Delphi, Siemens).

Min: Zichtbaar in de motorruimte. Kan max. 96 van het extra power vrijgeven.

EODB tuning

Ook wel ECU flashing genoemd is een tuning methode waarbij bepaalde parameters van het motor management overschreven worden om extra power VRIJ te geven.

Plus: Niet zichtbaar, moeilijk te detecteren tot 2006.

Min: Te detecteren in nieuwe ECU’s, kan niet overgezet worden in uw volgende auto.
Met een service-Updates is er een grote kans dat de manufacturer’s update de file overschrijven zal.

CHIP tuning

Een voorgeprogrammeerde chip wordt in de Engine ECU gesoldeerd om extra power vrij te geven.

Plus: Niet zichtbaar, moeilijk te detecteren tot 2006.

Min: Zichtbaar in nieuwe ECU’s, kan niet overgezet worden in uw volgende auto, zonder extra kosten (arbeidsuren). NIET mogelijk voor alle merken en type ECU’s (Denso, Delphi, Siemens).

Direct Contact!

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

Waarom Tyre Plus?

  • Gecertificeerd en betrouwbaar
  • Binnen 48 uur geholpen
  • Flexibel en laagdrempelig
  • Jarenlange ervaring
  • Altijd een scherpe prijs
BEL GRATIS